Заместник областните управители Евелина Апостолова и Димитър Керин присъстваха на тържеството отбелязване на 151-годишнината от рождението на генерал Владимир Вазов

Сред официалните лица пред паметниците на братята генерали Георги и Владимир Вазови бяха заместник-областните управители на област Пловдив Евелина Апостолова и Димитър Керин, Негово Високо Благоговенство отец Марко Тодоров – архиерейски наместник на Карловска духовна епархия, генерал – майор Нонка Матова – Председател на „Тракийско дружество „Войвода Руси Славов“, висши военни от 61-ва Стрямска механизирана бригада, общински съветници и директори на училища в Сопот.

Думи на признателност за делото му като един от най-големите български военноначалници и родолюбци произнесоха кметът на Община Сопот Деян Дойнов и о.з. м-р Стефан Груев – секретар на Общинската организация на Съюза на офицерите и сержантите от запаса и резерва в Карлово.

След тържествения ритуал с участието на духовия оркестър и представителната рота от състава на 61–ва механизирана бригада бяха поднесени венци и цветя в знак на почит и признателност пред делото на ген. Владимир Вазов.

Честването на бележитата годишнина продължи в къща музей „Иван Вазов“ с награждаване на победителите ученици и отличените педагогически ръководители в организирания от „Тракийско дружество „Войвода Руси Славов“ национален конкурс за есе, посветено на братята генерали Георги и Владимир Вазови.

След това пред сопотската публика бе представен филмът „Непобеденият Генерал“, посветен на ген.Владимир Вазов. Кметът Дойнов благодари на неговия автор театралният и филмов режисьор Татяна Пандурска за приноса в съхраняването на паметта за такива велики българи.

Ваня Трингова
Връзки с обществеността
Областна администрация – Пловдив
email: press@pd.government.bg
тел: +359 32 605567

Галерия

@ven10

© Областна администрация Пловдив 2012-2017