Акцент, Новини

Областният управител посрещна делегация от китайската провинция Тиандзин

Областният управител Здравко Димитров посрещна делегация от Тиандзин в състав: Ли Сюйен – Генерален директор на кабинета на Външните работи на правителството на община Тиандзин, Чън На – Началник на отдел в кабинета на Външните работи, Ян Уън – Заместник-директор на кабинета на Външните работи и Шъ Хао – Служител в кабинета на Външните работи. От българска страна на срещата присъстваха заместник областните управители Димитър Керин и Петър Петров, както и членовете на Българо-китайската асоциация за бизнес развитие (БКАБР) Ирина Белева (генерален консул на Република България в Шанхай в периода 2011-2015 г.), и Кръстьо Белев.

Посещението имаше за цел задълбочаване на комуникацията и приятелските отношения между Пловдив и Тиандзин.

Областният управител приветства гостите с добре дошли и им разказа за възможностите, които предлага най-бързо развиващата се област в България. Той подчерта, че срещата има за цел да бъдат обменени идеи за това, как да се насърчи развитието на връзките между двете области, които имат дългогодишна история на побратимени отношения.

На 15-ти октомври се навършват 30 години от подписването на спогодба за сътрудничество, приятелство и взаимна помощ с една от четирите провинции в Китай, които имат самостоятелен статут

Ръководителят на китайската делегация г-н Ли Сюйен благодари за топлото посрещане и представи възможностите за бизнес, които предлага провинция Тиендзин.

Г-жа Чън На предложи по повод на годишнината побратимените отношения, да се направи изложба, на която да бъдат представени традиционни китайски занаяти.

В края на срещата бяха разменени протоколни подаръци.

Ваня Трингова
Връзки с обществеността
Областна администрация – Пловдив
email: press@pd.government.bg
тел: +359 32 605567

Галерия

Skip to content https://www.livechatalternative.com/