Акцент, Новини

Пловдив почете Деня на Ботев и на загиналите за свободата и независимостта на България

С поклонение, отдаване на почести  и полагане на венци и цветя в Пловдив бе почетена 143-та годишнина от гибелта на българския национал-революционер, демократ, поет и журналист Христо Ботев.

За да отдадат своята почит в Деня на Ботев и на загиналите за свободата и независимостта на България, и да положат венци и цветя пред паметника на Христо Ботев бяха Областният управител Здравко Димитров, заместник- областния управител инж. Димитър Керин, Председателят на Общински съвет – Пловдив – Савина Петкова, народният представител Димитър Георгиев, заместник-кмета по култура и туризъм инж. Александър Държиков, Общественият посредник на Община Пловдив Борислав Стаматов, общински съветници, кметовете на райони Костадин Димитров, Николай Чунчуков, Борислав Инчев, представители на общинската администрация, директори на общински предприятия, детския състав на ФК „Ботев“ Пловдив и многобройни признателни граждани. Водещ на честването бе Златко Павлов. Официалното слово произнесе Антон Баев – носител на Награда „Пловдив“ в Раздел „Художествена литература“.

В церемонията пред паметника на Христо Ботев в Цар Симеоновата градина участваха военнослужещи от гарнизон Пловдив под командването на бригаден генерал Явор Матеев, командир на Силите за специални операции и началник на Гарнизон Пловдив, Представителния духов оркестър на Военновъздушните сили от гр. Пловдив и членове на Комитет „Родолюбие“.

Ваня Трингова
Връзки с обществеността
Областна администрация – Пловдив
email: press@pd.government.bg
тел: +359 32 605567

Галерия

Skip to content https://www.livechatalternative.com/