Акцент, Новини

Заместник областният управител Евелина Апостолова се срещна с депутати от парламента на Бавария

Заместник областният управител Евелина Апостолова се срещна и разговаря с депутати от Комисията по европейски политики на парламента на Бавария, които посетиха Пловдив по покана на почетния консул на Федерална република Германия в Пловдив – д-р Мариана Чолакова. 

Г-жа Апостолова представи пред баварските депутати дейността на Областна администрация – Пловдив и ангажираността на служителите към социалното, културно, образователно и икономическо развитие на Област Пловдив. Тя подчерта, че стремежът на Областна администрация – Пловдив е не само да провежда държавната политика на регионално ниво, но и да търси възможности за осигуряване на европейски партньорства за реализиране на съвместни проекти.

Домакини и гости обсъдиха глобалните явления в образованието, културата и икономиката и възможностите за развиване на двустранните взаимоотношения.

Депутатите от парламента на Бавария са на посещение в Пловдив и София, в рамките на което искат да се информират по определени теми, свързани с отношението към Европа и европейските политики. Пловдив като столица на културата през настоящата година е интересен по своему с културното си влияние в страната.

Ваня Трингова
Връзки с обществеността
Областна администрация – Пловдив
email: press@pd.government.bg
тел: +359 32 605567

Галерия

Skip to content https://www.livechatalternative.com/