Областният управител даде старт на новата учебна година в Спортно училище „Васил Левски“

Областният управител Здравко Димитров присъства на тържественото откриване на учебната година в Спортното училище „Васил Левски“ в Пловдив. Г-н Димитров не скри вълнението си в този първи учебен ден, защото е сред именитите възпитаници на пловдивското спортно училище. Той поздрави събралите се в двора на училището спортни надежди и им заръча да наблягат на учебниците също така старателно, както на спорта, защото спортът е до време, а знанията са за цял живот. „Ако трябва да решавам отново, пак бих завършил това училище. Направили сте верният избор. За да станете пълноценни и успели хора и да можете да предадете знанията си на поколенията, е необходимо да обръщате внимание и  на учението, и на спорта. На всички вас пожелавам спортни успехи, но не забравяйте и класните стаи“, обърна се към учениците областният управител Здравко Димитров.

Детето чудо на атлетиката Лилия Георгиева и треньорката й Радмила Станкович вдигнаха трибагреника под звуците на националния химн, за откриване на новата учебна година в Спортното училище.

Лилия Георгиева е един от най-успешните ни млади атлети за изминалата година, която въпреки крехката си възраст има 15 национални рекорда и 25 национални титли до момент. Лили 7 пъти е балканска шампионка, вицеевропейска шампионка на 1500 метра на Европейското първенство до 20 години в Италия, с класирането си на шесто място в Кения тя стана най-бързата европейка до 18 години и е победител в конкурса „Стоте чудеса на България“ .

На церемонията присъстваха Венцислав Игнатов – Директор Дирекция Спорт в Министерство на спорта. Той прочете поздравителен адрес от името на спортния министър Красен Кралев и приветствамалчуганите от пети клас, който за първа година прекрачват прага на училището, както изрелостниците, които тази учебна година ще вземат своите дипломи и ще продължат пътя си напред .

По традиция, най-малките възпитаници на училището, които за първи път с трепет прекрачват прага му, произнесоха  училищната клетва, а петокласниците Сияна и Костадин приеха символичния ключ на знанието от директора Илияна Данчева.

Областният управител Здравко Димитров и директорът Илияна Данчева пожелаха „на добър час“ на всички през новата учебна година и лиснаха вода от менчето, както повелява традицията за успех и здраве. Първият звънец възвести началото на новата учебна година и всички деца с радост се отправиха към класните стаи и спортните зали, за да докажат, че Пловдив отново ще се гордее със спортните си надежди.

 

Ваня Трингова
Връзки с обществеността
Областна администрация – Пловдив
email: press@pd.government.bg
тел: +359 32 605567

 

@ven10

© Областна администрация Пловдив 2012-2017