Акцент, Новини

Областният управител Дани Каназирева беше сред официалните гости на XI Международната среща по туризъм

Областният управител Дани Каназирева беше сред официалните гости , които уважиха XI издание на Международната среща по туризъм, организирана от Община Пловдив.

Фокус на срещата тази година е „Епископската базилика и мозаечното наследство на Филипопол „, в чест на включването им в индикативния списък на ЮНЕСКО за значими културни и природни обекти. Участниците във форума, който ще продължи до 16 ноември 2019 г., ще имат възможност да споделят своите идеи и нови проекти ида  презентират иновативни тенденции в сферата на туристическия сектор.

Срещата започна с приветствие към участниците от новия кмет на Пловдив г-н Здравко Димитров, който заяви, че днес Пловдив се превръща в туристическо средище не само заради безспорното си място в културната карта на света, но и с богатото си културно наследство и разнообразни културни прояви.

Министърът на туризма Николина Ангелкова подчерта, че Пловдив е една от 9-те дестинации, които Министерството на туризма разработва и популяризира, използвайки различни форми на дигитална и традиционна реклама.Тя не пропусна да отбележи, че градът има сериозен потенциал по отношение на и на балнео и спа туризма, за което има подписано споразумение с германските здравно-осигурителни каси за посещения на немски туристи. Г-жа Ангелкова допълни, че допълнителен тласък за развитието на туризма в града и региона ще бъде дадена в края на година, когато правителство ще обяви нова концесия за летище Пловдив. Министърът на туризма предостави данните на министерството, от които е видно, че за предходните 9 месеца 7 800 000 туристи са посетили страната и има ръст от 4,7 на сто приходи от нощувки.

На Международната среща по туризъм присъстваха председателят на Общинския съвет инж. Александър Държиков, заместник-кметът Йордан Ставрев, изпълнителният директор на фондация „Пловдив 2019“ Кирил Велчев и представители на 76 туроператорски агенции от 14 държави – Турция, Германия, Украйна, Кипър, Италия, Англия, Мароко, Македония, Хърватия, Словакия, Румъния, Швеция, Нигерия и България.

Ваня Трингова
Връзки с обществеността
Областна администрация – Пловдив
email: press@pd.government.bg
тел: +359 32 605567

Галерия

Skip to content https://www.livechatalternative.com/