Акцент, Новини

Новият областен управител Дани Каназирева встъпи официално в длъжност

Новият областен управител Дани Каназирева встъпи официално в длъжност с тържествена церемония, която се състоя във фоайето на Областна администрация – Пловдив.

На церемонията присъстваха кметът на Пловдив Здравко Димитров, Негово Преосвещенство Знеполският епископ Арсений, заместник областните управители  Евелина Апостолова, Петър Петров и Димитър Керин, кметове на общини и представители на институции от Пловдив и областта, гости и служители от Областна администрация – Пловдив.

Г-жа  Каназирева прие символично ключа и печата на Област Пловдив от изпълняващия временно длъжността областен управител Евелина Апостолова, а Знеполският епископ Арсений отслужи молебен за здраве и успех, и подари икона с образа на Света Богородица.  

Кметът на Пловдив Здравко Димитров се обърна към новия областен управител на Област Пловдив, за да гарантира пълната си подкрепа. Той акцентира върху нуждата от намиране на механизъм, чрез който Пловдив да излезе от образа си на спалня за новодошлите в града. Кметът не скри намеренията си да работи в посока на създаване на необходимите условия за живот на хората, които пристягат в града, за да намерят препитанието си.  Той подчерта, че сред приоритетите му ще бъдат изграждането на общежития, детски градини и заведения със съпътстващи услуги, които да задоволят нуждите на служители и работници в бързо развиващите се индустриални зони. 

Г-жа Каназирева благодари на бившият областен управител и заяви, че за нея е изключително голяма чест да поеме поста областен управител след г-н Димитров, но това е и огромна отговорност. Тя гарантира, че заедно с екипа си, ще положи всички усилия, за да надгражда онова, което е постигнато до момента, за да може гражданите на Област Пловдив, която не случайно в последните няколко години е най-бързо развиващата се област в България, да се чувстват комфортно, а областта да продължава възходящото си развитие и да заема водещо място в икономическия, културния и обществен живот в страната.

Дани Каназирева декларира, че усилия на екипа ще бъдат насочени в посока на законосъобразно и прозрачно управление, което ще гарантира провеждането на държавната политика на регионално ниво и просперитета на нашата област. Тя гарантира ефективност и устойчивост във всяко едно направление и добро взаимодействие и комуникация с представителите на всички власти и в партньорството с всички общини, държавни институции, служители от Областна администрация – Пловдив и медии, за да реализираме поставените си цели.

В центъра на темите, с които екипът ще се заеме още в първите дни, ще са зимната подготовка и важните инфраструктурни проекти, сред които и съдбата на Бетонния мост. 

Преди да влезе в кабинета си, областният управител г-жа Дани Каназирева беше посрещната с хляб и мед, както повелява старата традиция.

Ваня Трингова
Връзки с обществеността
Областна администрация – Пловдив
email: press@pd.government.bg
тел: +359 32 605567

Галерия

Skip to content https://www.livechatalternative.com/