Акцент, Новини

Областният управител Дани Каназирева поздрави ръководството на EVN Топлофикация във връзка с изграждането на нови енергийни мощности

Областният управител Дани Каназирева поздрави ръководството на енергийната компания за новата инвестиция и заяви пълната подкрепа, която представляваната от нея институция ще оказва и за в бъдеще. „Винаги съм вярвала, че всяка една власт трябва да уважава и да си партнира с бизнеса и с инвеститорите в града и региона“, Заяви г-жа Каназирева.

Със символичната „първа копка“, в която се включиха заместник-министърът на енергетиката Николай Николов, кметът на Пловдив Здравко Димитров, областния управител Дани Каназирева, председателят на Общински съвет Александър Държков, регионалният мениджър на EVN България Робърт Дик и председателят на Съвета на директорите на ЕВН България Топлофикация“ ЕАД Рихард Майсен , започна изграждането на пет нови водоениргийни котли, които ще осигурят по-ефективно производство на топлинна енергия, по-чист въздух и нови инвестиции в местната икономика. 

Предвидената инвестиция за новите водогрейни котли е общо 23 млн. лв. Чрез модерните съоръжения Пловдив ще има по-ефективно отопление. Три от петте котли ще бъдат в базата на ТЕЦ „Север“, а другите два , в тази на ТЕЦ „Юг“.  Очаква се проектът да бъде завършен през 2021 г.

Това е следващата мащабна фаза по модернизацията, след като през 2011 г. компанията въведе в употреба сочената за най-напредничава централа за екологично производство на топлинна и електрическа енергия на Балканите, при която не се отделят фини прахови частици.

Ваня Трингова
Връзки с обществеността
Областна администрация – Пловдив
email: press@pd.government.bg
тел: +359 32 605567

Gallery

Skip to content https://www.livechatalternative.com/