Акцент, Новини

Ректорът на УТХ проф. Пламен Моллов бе гост на областния управител Дани Каназирева

Двете институции  ще си сътрудничат за подобряване на интеграцията между бизнеса и образованието

Ректорът на УХТ проф. Пламен Моллов се срещна с управителя на Област Пловдив Дани Каназирева.

По време на разговора двамата обсъдиха възможностите за партньорство между двете институции за развитието на региона. Областната администрацията ще подкрепя висшето училище в реализацията на различни проекти, които ще способстват за професионалната реализация на студентите в български и най-вече в местни фирми от хранително-вкусовата индустрия и туризма.

На срещата стана ясно, че УХТ и администрацията ще си сътрудничат за подобряване на интеграцията между бизнеса и образованието, което ще даде възможност на студентите да получават по-добър достъп до стажантски програми и до свободни работни места.

Проф. Моллов увери, че стремежът на Университета по хранителни технологии е да бъде една от най-активните образователни институции у нас. Само по този начин той ще може да отговори на реалните потребности на бизнеса от добре подготвени кадри в различните сфери.

Областният управител Дани Каназирева пожела успех на ректора и на новото ръководство и увери, че висшето училище винаги може да разчита на подкрепа.

Областна администрация – Пловдив
email: press@pd.government.bg
тел: +359 32 605512

Последна редакция на 18 февруари, 2020 в 16:59

Skip to content https://www.livechatalternative.com/