Акцент, Новини

Премиерът Бойко Борисов посети Пловдив и Асеновград, инспектира изграждането на кръговото кръстовище на Асеновградско шосе и се срещна с ръководството и феновете на „Ботев“ и „Локомотив“

Министър председателят Борисов бе посрещнат от областния управител Дани Каназирева, заместник областните управители Евелина Апостолова и Петър Петров и кмета на Пловдив Здравко Димитров, а първите  му срещи бяха с  ръководствата и феновете на футболните клубове „Локомотив“ и „Ботев“ в Пловдив. Той бе придружен от финансовия министър Владислав Горанов и министъра на младежта и спорта Красен Кралев.

Борисов обяви, че правителството е изпълнило ангажимента си към Пловдив като е отпуснало 25 милиона лева за дострояването на стадиона на жълто – черните и 12 милиона за Лаута и посочи, че сега всичко зависи от самите клубове и властта в Пловдив –  ОбС, кмета на града Здравко Димитров и областния управител Дани Каназирева.

Премиерът припомни, че тази  седмица правителството отпусна и 25 милиона лева, които ще бъдат предназначени за изграждане и оборудване на физкултурни салони в българските училища. В Пловдив той и областният управител Дани Каназирева посетиха  СУ „Найден Геров“, където ще бъде изграден нов физкултурен салон. Те разговаряха с  учители и жители на пловдивския квартал Изгрев.

По късно Борисов бе на посещение и в основно училище “Петко Каравелов” в Асеновград.

Преди това Борисов инспектира строителството на новото кръгово кръстовище на пътя Пловдив – Асеновград и остана много доволен.   На място премиерът бе запознат от областния управител Дани Каназирева с етапите на строителство на обекта и ремонтите дейности. Борисов съобщи, че  правителството  ще отпусне 15 млн. лева за изграждането на Южната тангента на Околовръстното шосе – отсечката от Кръговото до Скобелева майка. Областният управител Дани Каназирева подчерта, че това е изключително важен проект, който ще даде възможност  тежкия трафик да бъде изведен от града и движението разтоварено.

Областна администрация – Пловдив
email: press@pd.government.bg
тел: +359 32 605512

Галерия

Skip to content https://www.livechatalternative.com/