Акцент, Новини

Предпазни облекла и защитни средства ще бъдат дарени на болниците, които ще лекуват COVID-19

Областна администрация получи две дарения на предпазни средства и защитни облекла за медиците и здравните специалисти в Пловдив и областта. Първото дарение е на стойност над 40 хиляди лева , като всеки костюм е на стойност над  100 лева за брой.

„Искам да благодаря на дарителите, които осигуриха защитни гащеризони от най-висок клас са многократна употреба за здравните заведения в Пловдив.   Общият брой на дарените защитни костюми е 360. В ситуацията, в която сме в момента, е много важно лекарите да бъдат защитени на работните си места, коментира Каназирева.     Тя уточни, че костюмите са на английска водеща марка в производство на предпазни облекла и са с едно от най-високите нива на биозащита.

Дарителите са инж. Владимир Кисьов – фирма „Аспикор“, Владимир Темелков и Георги Янев – „Клаудтех“,  Веселин Хаджиев, Данаил Ванчев и  Асем Бираджакли – „Бибтекс“ .

Щабът получи също така още едно дарение, отново от висок клас, 345 броя гащеризони – също за многократно употреба, които предпазват от химикали, радиоактивни и заразни частици. Дарител е професор Илиян Дойков, управител на МБАЛ „Каспела“. 

Дарени са и 500 броя защитни шлемове на стойност 7500 лева  от  „Пълдин туринвест“  и също ще бъдат предоставени за нуждите на здравните заведения.

Освен това, в сметката на Университетска болница „Свети Георги“ са преведени като дарение 5 000 лева за изграждане на лабораторията от фирма „Интръст“ ЕАД.

 „Наистина призовавам всеки, който иска да дари, да се обърне към Областния кризисен щаб. Ние няма как да получаваме пари като дарение, но всеки който има възможност и желае, може да направи дарение под формата на предпазни средства, дезинфектанти и всичко друго нужно, като декларирам, че те ще стигнат до болниците и най-вече до тези пряко ангажирани с обслужването и лечението на пациенти с COVID-19 . Като първите болници са тези, които са определени в графика на Щаба“, заяви областният управител Дани Каназирева.

Тя уточни, че в момента има запазени костюми до 16,00 часа и призова, ако някой има желание, може да ги закупи и да ги дари, а Областният щаб отново ще ги разпредели според нуждите на здравните заведения в Пловдив и областта.

Областна администрация – Пловдив
email: press@pd.government.bg
тел: +359 32 605512

Галерия

Skip to content https://www.livechatalternative.com/