Акцент, Инициативи, Новини

Областният управител Дани Каназирева подкрепи инициативата „pLOVEdiv срещу СOVID-19“ на фен клуба на Локо-Пловдив

Кампанията е на клуба на привържениците на футболен клуб „Локомотив Пловдив“ и е за набиране на средства за Клиниката по инфекциозни болести към УМБАЛ “Свети Георги”.

Инициативата има за цел да набере средства за закупуването на оборудване, реанимационни легла и консумативи (видеоларингоскоп, бактерицидни лампи, професионални небулизатори) и каквото още е необходимо за по-доброто обезпечаване и осигуряване на медиците на първа линия в борбата с коронавируса.

„УМБАЛ “Свети Георги” в Пловдив е най-голямата самостоятелна болнична институция в България. В съчетание със стратегическото си географско разположение, болницата е център на здравни грижи не само за Южна България, а е и от национално значение.

Затова от клуба на привържениците на „Локомотив Пловдив“ се свързват с болницата, за да разберат какви са належащите нужди на лечебното заведение от консумативи и апаратура и стартират инициативата „pLOVEdiv срещу СOVID-19“, в която до момента са събрани 14 000 лева.

Дарени са вече предпазни облекла за медиците в отделението. Предстои тази седмица да бъдат доставени бактерицидни лампи за трите блока на клиниката и за новооткритата лаборатория за изследване на коронавирус.

Кампанията вече е подкрепена от редица известни личности, като водещия Драго Симеонов, световната и европейска шампионка по бокс Станимира Петрова, европейския шампион по бокс Даниел Асенов, режисьора Илиян Джевелеков, четвъртата в света в тройния скок от Пекин 2015 – Габриела Петрова, Димитър Илиев – футболист №1 на България за 2019 година и редица други общественици и граждани.

Областният управител благодари на инициаторите и дарителите!

Информация за  кампания „pLOVEdiv срещу COVID-19“ може да намерите тук:

https://bg.helpkarma.com/campaign/plovediv-sreshtu-sovid-19-1355

Skip to content https://www.livechatalternative.com/