Акцент, Новини

Проведе се първото заседание на Областната комисия по преброяване

На 19.06.2020 г. в Областна администрация Пловдив се проведе първото заседание на Областната комисия по преброяване 2021 г. във връзка с предстоящото преброяване на населението и жилищен фонд.

Преброяването е най-мащабното и изчерпателно статистическо изследване в страната, което се провежда на всеки 10 г. За втори път в страната ни преброяването ще се проведе на два етапа – първият (22-31 януари 2021 г.) ще дава възможност за попълване на електронна потребителска карта, а във втория (1-15 февруари 2021 г.) ще се извършват посещения на домакинствата, сградите и жилищата от потребители.

Председател на комисията е заместник-областният управител Евелина Апостолова. Тя запозна присъстващите с нормативната уредба и решенията на Централната преброителна комисия. Бяха обсъдени и приети Правилник за дейността на Областна преброителна комисия и организационен план-график за дейността на територията на област Пловдив до края на Преброяване 2021.

Бяха подробно разгледани различните етапи на преброяване, като най-голямо внимание се отдели при обсъждане на дейностите свързани с предварителния обход и същинското преброяване.

На заседанието присъстваха Кристина Захариева – Директор на  ТСБ – Юг; Анжела Костадинова –началник отдел „Държавна собственост и регионално развитие; Веселин Козарев – началник отдел „Координация и европейска интеграция“; Ива Кирова –  старши юрисконсулт в отдел „Правен и административен контрол“; Кристина Атанасова – главен експерт отдел „Координация и европейска интеграция“; Дамяна Тюлева – младши експерт в отдел „Координация и европейска интеграция“; Ангелина Топчиева – секретар на Община Пловдив; Тонка Григорова – ръководител на ТЗ ГРАО – Пловдив, на заседанието присъстваше и господин Валентин Точев – главен експерт ТСБ-ЮГ, който отговоря за област Пловдив.

Областна администрация – Пловдив
email: press@pd.government.bg
тел: +359 32 605512

Skip to content https://www.livechatalternative.com/