Акцент, Новини

Областният управител Дани Каназирева присъства на тържествения митинг-заря по случай 183 години от рождението на Апостола

С тържествен митинг-заря в Карлово бе отбелязана 183-та годишнина от рождението на Апостола на свободата Васил Левски.

На тържественото честване присъстваха председателят на Народното събрание Цвета Караянчева, кметът на града Емил Кабаиванов и общинското ръководство, областният управител на Област Пловдив Дани Каназирева, депутати от всички парламентарни групи, кметове, общински съветници, военни, десетки жители и гости на града, който бяха изпълнили едноименния площад.

Преди началото на церемонията, председателят на НС Цвета Караянчева се срещна и разговаря на четири очи с кмета на Карлово Емил Кабаиванов и областния управител Дани Каназирева в залата на градския Обреден дом.

Тържественото честване започна с посрещане на знамето на карловския революционен комитет, след което председателят на НС прие почетния строй на представителни части на Българската армия.

Кметът на Карлово Емил Кабаиванов припомни живота и делото на Левски, посветено на майка България и призова да следваме заветите му.

Слово произнесе и председателят на Народното събрание Цвета Караянчева.

“Днес честваме рождението на Апостола. Един човек от бъдното. Без други притежания, освен чувството за мяра, историческа правота и обич към брата си по тегло. Осъзнал, че времето е в нас и ние сме във времето“, каза тя, а словото и завърши с думите : „За да бъде човек свободен, трябва да желае свобода и другиму. Свобода пълна, свобода лична, свобода народна. Поклон, Апостоле! Да живее България!“.

След официалните приветствия, пред паметника на Апостола, военнослужещи от карловската бригада положиха Гирлянд на признателност, а венци и цветя бяха поднесени от името на държавни и общински институции, политически партии, патриотични комитети и организации, граждани.

В края на тържествената вечер, след химна на България, изпълнен от Военния духов оркестър на площада с името на Васил Левски, небето над Карлово се озари от празнични илюминации, след които прозвуча „На многая лета“.

Областна администрация – Пловдив
email: press@pd.government.bg
тел: +359 32 605512

Skip to content https://www.livechatalternative.com/