Акцент, Новини

Каназирева с предложение към Общината да се заделят пари от бюджета за Рогошко шосе

Областният управител Дани Каназирева в писмо до кмета на Пловдив Здравко Димитров апелира в бюджета за тази година да бъдат заделени средства за ремонт на Рогошко шосе, поради изключително лошото му състояние и множеството сигнали получени в Областна администрация.

В жалбите си за плачевното състояние на този пътен участък, хората го наричат „отсечка-убиец“. Посочва се, включително със снимков материал, че състоянието е критично, с големи ями, неравности по пътната настилка, нарушени банкети, липса на маркировка, които са предпоставка за пътно-транспортни произшествия.

„Проведохме разговор с кмета Димитров и приветствам бързата реакция на общинската администрация и това, че в момента вече се запълват дупките, но Рогошко шосе е важна входно-изходна пътна артерия за града и се нуждае от цялостен ремонт. Видно е, че самата основа на пътя е деформирана и нестабилна, обясни Каназирева.

Според областния управител пътят е общинска собственост и е нужно да се осигурят средства в бюджета за тази година, за да бъде спешно ремонтиран.

„Пътят осъществява връзка с обходния път, АМ „Тракия“ и населените места на изток от Пловдив. В прилежащите територии съществуват много индустриални предприятия и обекти за услуги, които ежедневно използват този общински път, по които преминават и автобуси от областната транспортна схема. По тези причини е необходимо да се извърши ремонт на пътя, да се подобри технико-експлоатационното състояние и да се осигури безопасно пътуване.“, пише в предложението си до кмета на Пловдив Каназирева.

Същото предложение ще бъде отправено и към кмета на община Марица за тяхната част от пътя.

По думите й през последната година в Областна администрация най-много сигнали са постъпили именно за Рогошко шосе и за Околовръстното, чийто ремонт след разговори с премиера Борисов и зам.-министър Нанков вече стартира.

Областна администрация – Пловдив
email: press@pd.government.bg
тел: +359 32 605512

Skip to content https://www.livechatalternative.com/