Акцент Новини

Стадионът на Лаута с разрешение за провеждане на международни спортни срещи

Областният управител  Дани Каназирева издаде заповед, с която се разрешава използването на стадион „Локомотив“ за провеждането на международни спортни мероприятия за срок от една година. Заповедта е на база  проверка и доклад на сформирана областна комисия в изпълнение на Закона за опазване на обществения ред при провеждането на спортни мероприятия. Тази година, с промяна на нормативната уредба, проверката на спортните съоръжения и съответно издаването на разрешителни за провеждане на спортни състезания,  са делегирани на областните администрации.

„Проверката от комисията  бе извършена в определения  срок -31 юли и в изпълнение на изискванията за обезпечаване на сигурността и безопасността при провеждане на международни спортни мероприятия на стадионите, обясни областният управител. 

При огледа  на спортното съоръжение е установено, че трибуните са фиксирани към носещата основа и не са базирани върху или да се състоят от тръбни елементи и структури от тип скеле, с изключение на южната част на сектор „Гости“/, които не се ползва/ . Според изискванията са също така седалките, има ясно обозначени места с достъп за хора с увреждания и техните придружители. Стадионът, като и частите извън него, са добре осветени има изградено видеонаблюдение и оперативен координационен център с изглед към цялата вътрешна част на стадиона и възможности за комуникация между лицата и представителите на съответните служби, отговорни за безопасността и реда на стадиона. Около всеки вход на стадиона има поставени информационни табели на български и английски език, посочващи забранени за внасяне на стадиона предмети. Съвместно с органите на реда на всички входове на стадиона се осигурява пропускателен режим чрез метални заграждения.

На база на заключенията на комисията, в която участват представители на Областта, община Пловдив, ОД на МВР, РДПБЗН и др., се издава и съответното разрешително.

Междувременно, областният управител поздрави отбора на Локомотив Пловдив за поредния успех – спечелването на Суперкупата на България.

Непосредствено след последния съдийски сигнал Каназирева отправи своите адмирации в социалните мрежи. Тя пожела със смелост и самочувствие  черно-белите да стъпят на европейската футболна сцена и да завоюват нови върхове в клубната история.

Областна администрация – Пловдив
email: press@pd.government.bg
тел: +359 32 605512

https://www.livechatalternative.com/