Акцент, Новини

Студенти от специалностите „Политология„ и „Национална сигурност“ в ПУ „Паисий Хилендарски“ на стаж в Областна администрация – Пловдив

Студенти от  специалностите „Политология“ и „Национална сигурност“ да проведат своя  стаж в областната  администрация през новата учебната 2020-2021 година  бе договорено на среща между областния управител Дани Каназирева и представители на катедра „Политически науки и национална сигурност“ в ПУ „Паисий Хилендарски“. Освен това експерти от администрацията ще бъдат гост-лектори в бакалавърски и магистърски курсове в двете специалности.

„Слагаме едно добро начало на сътрудничество с висшето училище  и катедрата.  Убедена съм, че трябва да се дава шанс на младите и амбициозните хора. Практиката е много важно нещо и нашите експерти ще бъдат от полза на студентите, които ще решат да проведат стажа си  в държавната администрация, коментира областният управител.

На срещата бе обсъдена и възможността, преподаватели с познания и опит в сферата на обществено-политическите и административните процеси и националната сигурност, да  вземат участие в работата на ресорните комисии и съвети в областната администрация.

От страна на университета в срещата взеха участие -главен асистент д-р Даниела Пастармаджиева, проф. д.н. Николай Николов и главен асистент д-р Пеньо Георгиев. Преподавателите  посочиха, че интересът тази година към двете специалности е бил голям и местата са запълнени, като за специалността „национална сигурност“ желаещите са били четири пъти повече от обявените места.

Областна администрация – Пловдив
email: press@pd.government.bg
тел: +359 32 605512

Skip to content https://www.livechatalternative.com/