Акцент, Новини

Вицепремиерът и министър на туризма Марияна Николова посети Пловдив и се срещна със Здравко Димитров и със заместник-областния управител Евелина Апостолова

Вицепремиерът Марияна Николова представи идеите си за спасяване на туризма  на среща с кмета Здравко Димитров, заместника му по култура, археология и туризъм Пламен Панов, зам.-областния управител Евелина Апостолова, както и Тони Симидчиева и Еньо Енев от БХРА-Пловдив.

Тя заяви, че градът има огромен потенциал да продължи да развива туризма дори и в настоящата епидемична ситуация. По думите й в рамките на първите седем месеца в Пловдив са реализирани едва 65 000 нощувки като 49 000 от тях са на българи. Общият брой на местата за настаняване е 611.

Марияна Николова подкрепи и инициативата на Община Пловдив за отваряне на централната трибуна на Римския стадион. Заедно с кмета Здравко Димитров и зам.-областния управител Евелина Апостолова инспектираха експонираните разкопки под бившия Нармаг.

По време на обиколката вицепремиера бе запозната  с находките, намерени в подземието – мраморни седалки, някои от тях украсени с релефно изображение на лъвски лапи. На трибуните пък са изписани имената на знатни фамилии от древен Филипопол, като  по този начин са им били запазени местата. Освен това цялостен е съхранен и римският акведукт, по който и в момента тече вода. Марияна Николова влезе в централната ложа. Така на мястото, от което знатна филипополска фамилия е гледала зрелищата, се настаниха министърът на туризма, кметът Здравко Димитров, зам.-кметът Пламен Панов и зам.-областният управител Евелина Апостолова. 

Областна администрация – Пловдив
email: press@pd.government.bg
тел: +359 32 605512

Последна редакция на 07 август, 2020 в 21:03

Skip to content https://www.livechatalternative.com/