Акцент, Новини

Заместник областният управител Евелина Апостолова участва в среща-дискусия с министрите на туризма на България и на Гърция

По покана на министъра на туризма Николина Ангелкова заместник областният управител Евелина Апостолова взе участие в среща-дискусия с Н.Пр. Хари Теохарис, министър на туризма на Гърция, която се проведе в София.

В срещата участваха представители на туристическия бизнес от двете страни,  представители на местната власт и държавната администрация, депутати и ръководители на браншови организации в туризма. В отворената дискусия се включиха Вежди Рашидов, председател  на парламентарната Комисия за културата и медиите, Даниела Савеклиева, зам.-председател на Комисията по икономическа политика и туризъм в Народното събрание, Цветан Симеонов, председател на УС на БТПП, и др.

Събитието се проведе по време на официалното посещение на министър Теохарис в България. В рамките на визитата  бе подписана Съвместна програма за действие между Министерството на туризма на България и Министерството на туризма на Гърция за периодa 2020-2022 г.

В наши дни двустранните отношения между България и Гърция имат стратегически характер с активен политически диалог и търговско-икономическо сътрудничество, за които ключова роля играе разширяващото се партньорството в областта на туризма. За последните пет години броят на посещенията на гръцки туристи в България е нараснал с близо 12%.

Областна администрация – Пловдив
email: press@pd.government.bg
тел: +359 32 605512

Галерия

Последна редакция на 03 февруари, 2020 в 11:11

Skip to content https://www.livechatalternative.com/