Акцент, Новини

Новият областен управител и заместниците му встъпиха официално в длъжност

„Ще работим прозрачно и в защита интересите на Пловдив и областта“, заяви Илия Зюмбилев при приемането на ключа и печата на институцията

Новият областен управител на област Пловдив Илия Зюмбилев и неговите заместници Атанас Ташков и Димитър Добрев официално встъпиха в длъжност днес. Той получи ключа  и печата на институцията от досегашния областен управител Ангел Стоев. На официалната церемония по символичното предаване присъстваха и досегашните заместник областни управители  – Даниела Николова и Иванка Петкова, зам.-кметът на Община Пловдив Тодор Чонов,  цялата администрация и представители на медиите.

„Ще работим прозрачно в защита на Пловдив и областта, при пълно спазване на закона. Ще следим стриктно решенията на общинските съвети, ще посетя всяка една община – от най-голямата до най-малката, за да се запозная с проблемите им. Много скоро ще организираме среща с всички кметовете на общини“. Това заяви в първото си официално изявление новият областен управител. По думите му предстои сериозна работа по проекти, които имат значение за развитието на областта и качеството на живот на населението. „Ще координираме действията между различните институции на изпълнителната власт и ще възстановим комуникацията с министерствата, за по-успешното и бързо реализиране на проектите“, подчерта още Илия Зюмбилев.

Като свои приоритети той очерта реализацията на проекта за водоснабдяване на Пловдив и Хасково от каскадата „Доспат-Въча“,  изграждането на градската железница на Пловдив и близките население места, ускоряване на темповете по доизграждане на Околовръстното шосе на Пловдив. Той увери, че ще съдейства и за подновяване на процедурата за ремонт на Концертна зала в Пловдив.

Досегашният областен управител Ангел Стоев заяви, че за времето на своя мандат екипът му е управлявал областта, ръководейки се от принципите за професионализъм, прозрачност и почтеност. „С моя екип вършихме много работата и всички решения бяха в полза на гражданите. „Пожелавам успех на г-н Зюмбилев и неговия екип и нека в своите действия да се ръководят от интересите на хората, а не на лидерите на политическите партии, които са ги издигнали“, каза още Ангел Стоев.

Областна администрация – Пловдив
Връзки с обществеността
email: press@pd.government.bg
моб. +359 886 223 337
тел: +359 32 605568
+359 32 605512

Skip to content https://www.livechatalternative.com/