Акцент, Новини

Каназирева: Ремонтите дейности на пътя Пловдив – Пазарджик приключват до дни

Областният управител Дани Каназирева и директорът на Областно пътно управление – Пловдив инж. Йордан Калев инспектираха  ремонтните дейности на пловдивския участък от републиканския път до Пазарджик.

„Изключително много се радвам, че този ремонт беше придвижен, тъй като пътят не е ремонтиран от 1989г. Участъкът беше компрометиран, с пукнатини и пропадания, а той свързва две области – Пазарджишка и Пловдивска област. Освен това пътят служи и като обходен път, когато магистралата е затворена, “ – коментира областният управител.

Инж. Калев допълни, че при ремонта  са подобрени всички характеристики като отводняване, ландшафтно оформление, поставен е три пласта асфалт, изградени са нови банкети.

„Освен основното трасе, което  е реконструирано са ремонтирани и  мостовите съоръжения. Предстои да се направи новата вертикална и хоризонтална маркировка, да се поставят пътните знаци, за да се гарантира и безопасността на пътя, поясни инж. Калев.

„Това е един изключително натоварен участък и този ремонт беше изключително важен за нашата област, заключи Каназирева.

Очаква се до 9 септември ремонтът да приключи и пътят да бъде отворен за движение.

Общата дължина на участъка е близо 15 километра, като инвестицията е за около 18 милиона лева, ocигypeна oт бюджeтa нa Aгeнция „Πътнa инфpacтpyĸтypa“.

Областна администрация – Пловдив
email: press@pd.government.bg
тел: +359 32 605512

Skip to content https://www.livechatalternative.com/