Акцент, Новини

Областният управител Дани Каназирева се срещна с посланика на Великобритания у нас д-р Роб Диксън

По време на разговорите  Н. Пр. д-р  Роб Диксън  и  Дани Каназирева  коментираха въпроси, свързани с  екологията, образованието, здравеопазването и преодоляването на последствията от епидемията от коронавирус.

„Знам, че сте работили много добре с моята предшественичка Ема  Хопкинс и се надявам да продължим да работим заедно, каза посланик Диксън.

Областният управител  направи презентация на област Пловдив с акцент икономическия профил на региона и очерта най-важните  проекти за развитието на областта.

Каназирева подчерта, че е много важно през следващите месеци да се помогне на  малкия и средния бизнес по-бързо да преодолеят  COVID – 19 кризата, защото са най-засегнати. Тя представи пред госта най-важните акценти от работата на Областния кризисен щаб и организацията на болниците в региона.

От своя страна Н. Пр. д-р Роб Диксън каза, че по време на карантината много хора са започнали да ценят повече природата, което е много добре и се надява на „зелено“ възстановяване след кризата.

Той припомни, че Великобритания  ще е домакин  на конференция на Обединените нации за климатичните промени, която ще се проведе през 2021 г.

„Намаляване на замърсяванията в региона, опазването на природата и здравето на хората са сред приоритетите в работата на областна администрация, допълни  също областният управител.

И двете страни декларираха, че добрите взаимоотношения ще продължат и в бъдеще и в условията на Брекзит и COVID – 19 кризата, като при нужда ще бъде оказвано необходимото съдействие на британските граждани у нас и на българите във Великобритания.

Негово превъзходителство коментира, че достъпа до здравеопазване е едно от най-важните неща за хората.

На срещата бе коментирано  и по-нататъшното сътрудничество за изграждане на Областен център за жени, жертви на сексуално насилие,  който е по идея на Британското посолство.  От страна на областна администрация вече се работи по него, като предстои и среща с кметовете на общините за включване в проекта.

Пловдив е сред първите градове, в който  новият посланик прави официално посещение, след връчване на акредитивните си писма.  Негово превъзходителство подчерта, че е останал впечатлен от града като атмосфера, култура и отношение.

На срещата с посланика на Великобритания,която се състоя в Областна администрация, присъстваха и заместник-областните управители Евелина Апостолова, Петър Петров и Димитър Керин.

По късно днес областният управител се срещна и разговаря с посланиците на Република Индия в България – Н. Пр. г-жа Пуджа Капур, Н. Пр Г-н Табо Тахе – посланик на Република Южна Африка,  и Н. Пр Халид Ибрахим Емара– посланик на Египет в България.

Тя присъства  на откриването на  уникалната изложба „Махатма Ганди – сила на Истината“ в Ивент център „Махатма Ганди“ на Пловдив Тех парк.

Областна администрация – Пловдив
email: press@pd.government.bg
тел: +359 32 605512

Skip to content https://www.livechatalternative.com/