Акцент, Новини

Апел на Областен управител

Уважаеми жители на Пловдив и областта,

Обръщам се към Вас с притеснение и апел за лична отговорност!

Вече виждам как се търсят всякакви начини,  да се заобиколи заповедта на министъра на здравеопазването и въведените мерки за нощните заведения. Става точно това, което казах още в понеделник. Вече се организират дневни партита, текат реклами, като по този начин, заобикаляйки разпорежданията всяка сладкарница и всеки ресторант могат да станат място за забавления и да се превърнат в дискотеки. Затова и въведохме ограничено работно време за коктейл-барове и кафе-аперитиви, но явно  и това много лесно може да се заобиколи от този, който не желае да спазва правилата.  Да, институциите ще упражняваме контрол, но не можем да се превърнем в пазачи.  Всичко опира до самосъзнание, а именно  като  граждани да спазваме няколко прости правила – да ограничим контактите си, да избягваме публични събития и да носим маски при общуване.

Напълно против съм за пълно затваряне и въвеждането на вечерни часове, защото това ще нанесе голям удар върху икономиката ни, а и ще доведе до огромна паника и всеобща психоза. А и истината е, че  когато липсва и елементарна отговорност – лична и колективна, нито една мярка няма да е ефективна. Мерките в България са най-леките в Европа, но и дори и тях не спазваме, и по този начин нанасяме вреда както върху самите нас, така и върху икономиката и здравната си система. Вече съм разпоредила проверки, но няма как да сложим полицай до всеки един.  Отговорността е обща.  Затова отново апелирам за  отговорност и спазване на  мерките!

За съжаление това, което виждам в момента, мога единствено да го определя като пълно неуважение към всички, които работят денонощно от месеци наред.

Всеки ден с тревога очакваме справката за заразените медици.

Всеки ден със страх броим свободните легла в болниците и смятаме как да ги увеличим за следващия.

Всеки ден лично моля всяка една болница и благодаря за всяко едно допълнително легло.

Възможностите на болниците, силите на лекарите и на всички нас не са неизчерпаеми.

Нашите семейства също имат нужда от нас.

Бъдете здрави!

Дани Каназирева
Областен управител на Област Пловдив

Skip to content https://www.livechatalternative.com/