Акцент Новини

Представители на контролните органи и Областна администрация провериха, петък и събота вечер, десетки заведенията в Пловдив и областта

Представители на контролните органи и  Областна администрация провериха, петък и събота вечер, десетки заведенията в Пловдив и областта. Това съобщи областният управител Дани Каназирева.

„Близо 700 заведения  снощи затвориха точно в 23:30, в съответствие с решенията на Областния кризисен щаб от 28 октомври. Въпреки организираните по-рано партита за Хелоуин, емблематични за града ни коктейл барове (“Планет”, “Емементо”, “Ескейп”, “Ескада”, “Екстрийм”, “Морадо”, “Вижън”, “Де Ниро”) затвориха в определеното време. Единствено на територията на община Асеновград нощен клуб “Ексел”, въпреки заповедта на министъра, се установи, че работи и незабавно беше затворен. Проверката беше извършена в 22:30, посетителите бяха изведени, а на фирмата е съставен акт“, уточни Каназирева.

Тя е категорична, че проверките ще продължат и през новата седмица.

В понеделник предстои да започне работа новосформираната комисия, в която влизат двама инфекционисти, пулмолог и  анестезиолог, и която ще следи за процеса на хоспитализация, лечение и дехоспитализация на болните от COVID-19.

„През изтеклото денонощие са хоспитализирани  5 души, като всички са в добро състояние. Под карантина към днешна дата в областта  са 2676 лица. На домашно лечение  са 1894 лица. През изминалите 24 часа няма починали пациенти. Излекуваните са 73-ма, поясни областният управител.

С днешна дата на територията  на Пловдивска област има  136 новодиагностицирани  случаи на COVID-19. Регистрирани в Националната информационна система са  общо 4623. 

По данни на РЗИ сред новодиагностицираните има 3 медицински лица от Пловдив- 1 лекар в извънболничната помощ, 1 лекар на частна практика и 1 дентален лекар . Извършва се епидемиологично проучване.

К-19 В УЧИЛИЩА И ДЕТСКИ ЗАВЕДЕНИЯ:

  • СУ  „П.К.Яворов“ П-в-  ученик от 5А клас , последно посещение в училище-28.10.2020 ,  карантина на 23 деца от класа;
  • ДГ „Ралица“ Пловдив – дете от яслена група, последно посещение в детското заведение-28.10.2020, карантина на контактните деца и персонал;

Извършват се епидемиологични проучвания и се взимат съответните противоепидемични мерки според конкретния случай.  

Областна администрация – Пловдив
email: press@pd.government.bg
тел: +359 32 605512

https://www.livechatalternative.com/