Акцент, Новини

В ДКЦ „Свети Георги“ вече работи ковид-кабинет

В ДКЦ „Свети Георги“ в Пловдив е открит и функционира ковид-кабинет, който обслужва пациенти със съмнение за Ковид-19 инфекция, независимо дали са насочени от личния лекар или сами са решили да потърсят консултация. Това съобщават от Областния кризисен щаб.

Кабинетът обслужва пациенти в интервал от 8,00-16,00 ч. от понеделник до петък. Входът е от към северната страна на сградата, ет.2.

„Сформирани са няколко екипа от  персонал на ДКЦ „Свети Георги“, които включват лекар,  медицинска сестра и санитар. По преценка на лекаря, пациентите ще бъдат насочвани за рентгенова снимка, лабораторни изследвания и/или ще им се прави бърз антигенен тест, обясни управителят на здравното заведение доц. д-р Силвия Цветкова.

 „Благодаря на лекарите от центъра за  създадената организация и  за осигурената възможност хората да бъдат прегледани и консултирани при съмнения и симптоми. Разкриването на подобни ковид-зони в доболничната помощ  е изключително важно в целия процес за справяне с пандемията“, коментира председателя на ОКЩ Дани Каназирева.

Пациенти след прекарана Ковид – 19 инфекция могат също така да бъдат насочени към клинична лаборатория за извършването на тест за антитела  IgM и  IgG, уточняват от ДКЦ „Свети Георги“.

Областна администрация – Пловдив
email: press@pd.government.bg
тел: +359 32 605512

Skip to content https://www.livechatalternative.com/