Акцент, Новини

Областният управител награди учениците от Хуманитарна гимназия „Св. Св. Кирил и Методий“

Областният управител Здравко Димитров връчи грамоти и подаръци на учениците от Хуманитарна гимназия „Св. Св. Кирил и Методий“, които придружаваха група деца от Санкт Петербург. През изминалата седмица, по покана на областния управител и с любезното съдействие на Негово Високо преосвещенство Пловдивския Митрополит Николай, в Пловдив гостува делегация от Епархията на Санкт Петербург. Шестимата ученика от  Хуманитарната гимназия, които се обучават в паралелка със засилено изучаване на руски език, помагаха и се грижеха за гостите.

Грамоти бяха връчени на Валерия Пейкова, Ана Атанасова, Димитър Кралев, Виктория Спасова, Лидия Тиберова и Марио Димитров, на техния ръководител – Любка Марчева, директора – Соня Киркова, както и на представителя на Пловдивска митрополия – Неда Чолакова.

Г-жа Киркова благодари на областния управител за възможността, която той е предоставил на възпитаниците на гимназията и му връчи благодарствен адрес и книги на руски език. Тя каза, че благодарение на неговите неуморни грижи, имиджът на учебното заведение расте с всеки изминал ден. Директорката не пропусна да отбележи, че през изминалата година, отново благодарение на областния управител, випускници от гимназията са посетили Санкт Петербург като част от делегацията, която посети празника „Алени платна“.

На тържеството присъстваха и заместник областните управители Петър Петров, Евелина Апостолова и Димитър Керин.

Децата от Санкт Петербург и техните придружители бяха настанени напълно безплатно за една седмица в манастира „Св. Св. Кирик и Юлита“, а в програмата на гостите бяха включени посещения на различни исторически и архитектурни забележителности в Пловдив и Асеновград, както и на някои от най-големите манастири в района.

 

Галерия

Skip to content https://www.livechatalternative.com/