Новини

Заместник-областният управител Владимир Маринов подкрепи българо-китайски проект за изграждане на глобално село до Пловдив

На 5.04.2016  председателят на Съвета на директорите на „Сиенит холдинг“ АД  и създател на „Тракия икономическа зона“ инж. Пламен Панчев и председателят на  китайския холдинг „Потър сити“  Чен Дзонгджиен подписаха споразумение за съвместно изграждане и управление на българо-китайски проект за глобално село близо до Пловдив.

Инвеститорите от побратимения китайски град Шенджен и „Сиенит холдинг“ предвиждат в него да се изградят изложбени площи и офиси, не само за български и китайски производители, но и за представители от цяла Европа, Русия, Турция, Северна Африка и Близкия Изток, което ще превърне регион Пловдив в световен логистичен хъб.

„След предварителни проучвания избрахме България и „Тракия икономическа зона“ заради традиционно приятелските отношения между двете държави, добрия инвестиционен климат, привлякъл толкова много чуждестранни инвеститори, стратегическата географска локация, страната е и първа европейска спирка по Пътя на коприната,“, заяви Чен пред специално дошлия да заснеме церемонията екип на най-голямата китайска телевизия CCTV, която се излъчва в целия свят.

„Имаме исторически добри отношения с Китай, които вече се надяваме да реализират и по-добри резултати“, подчерта Валентина Александрова, съветник на министъра на икономиката.

„Тракия икономическа зона“ е уникално явление не само за България, но и за Централна и Източна Европа, вие сте избрали правилното място“, приветства китайските инвеститори и заместник-областният управител на област Пловдив Владимир Маринов.

Договорът, който ще постави началото на проекта, ще бъде подписан след няколко месеца в китайския град  Шенджен.

Последна редакция на 11 юли, 2016 в 16:00

Skip to content https://www.livechatalternative.com/