Акцент, Новини

Каназирева: Искрено се надявам това да е началото на края на тежката ситуация

Днес, 27 декември, започна ваксинацията срещу Ковди-19 в Пловдив и областта.

Кампанията стартира  в УМБАЛ „Св. Георги“ в 10 часа в присъствието на областния управител и председател на Областния кризисен щаб Дани Каназирева и кмета на Пловдив Здравко Димитров, изпълнителния директор на УМБАЛ “Свети Георги“  проф. Карен Джамбазов  и медици.

„Посрещам това събитие с голяма надежда. Искрено се надявам това да е началото на края на изключително тежката ситуация, през която всички ние като общество преминаваме. Вярвам в науката и медицината, вярвам в нашите лекари и се надявам повече хора да се ваксинират“, заяви Дани Каназирева.

Тя припомни, че  процесът започна едновременно във всички държави членки на ЕС и това е изключително важно за преодоляване на пандемията.

„Преминахме през изключително тежки дни, особено аз лично няма да забравя най-тежкият месец ноември, надявам се той да остане в миналото. Благодаря на всички лекари, които от първия ден на пандемията са на своя пост и дават всичко от себе си. Днес отново са на първа линия и с личен пример показват на обществото, че има ситуации, в които само заедно и обединени можем да преодолеем, добави областният управител.

Председателят на БЛС д-р Иван Маджаров, който бе първият имунизиран  в Пловдив каза: „Вярвам в постиженията на медицинската наука. На второ място е крайно време да заживеем по начина, по който живеехме преди пандемията, и не на последно място защото ние лекарите трябва да даваме пример на своите пациенти.“

 В болница УМБАЛ „Пълмед“първият имунизара бе д-р Николай Иванов- началник на отделение по Ортопедия, в УМБАЛ „Каспела“ – 82 годишният рентгенолог д-р Христо Генов, в общинската болница „Свети Мина“-  трима лекари на 85 години – д-р Старибратов, проф.Иванов  и доц.  Николов се ваксинираха първи и дадоха личен пример. Паралелно и в другите болници в Пловдив и областта, както  в РЗИ започна и ще продължи още 4 дни ваксинацията.

„Наистина им благодаря! А и  има нещо много символично, че това се случва точно  в днешния ден – когато отбелязваме третия ден на Коледа и Стефанов.

Областна администрация – Пловдив
email: press@pd.government.bg
тел: +359 32 605512

Skip to content https://www.livechatalternative.com/