Акцент, Новини

Областният управител Дани Каназирева участва в отбелязването на 73-та годишнина от рождението на Христо Ботев

С полагане на венци и цветя, днес в Пловдив бе чествана 173-та годишнина от рождението на Христо Ботев. Ритуалът пред паметника на поета-революционер в Цар Симеоновата градина се организира традиционно от Община Пловдив, като част от календара на културните събития на града, с участието на почетни формирования от Пловдивския гарнизон – Военен духов оркестър, представителен взвод и венценосци.

Председателката на Народното събрание Цвета Караянчева бе официален гост на честването. На церемонията присъстваха също Кметът на Община Пловдив Здравко Димитров, Народните представители Георги Търновалийски и Теодора Халачева, Областният управител на област Пловдив Дани Каназирева, Председателят на ОбС-  Пловдив инж.Александър Държиков, генерал-майор Явор Матеев – командир на „Съвместното командване на специалните операции“, заместник-кметовете Пламен Панов, Йордан Ставрев, кметовете на район „Централен“ Георги Стаменов, на район „Тракия“ Костадин Димитров, на „Западен“ Димитър Колев, на „Северен“ Стоян Алексиев, общински съветници, директори на общински предприятия, представители на ПФК „Ботев“ Пловдив, на юношеския отбор и фенклуба на отбора,  на Съюза на офицерите и сержантите от запаса и резерва, представители на общинската администрация, политически партии и обществени организации, медии и граждани. Присъства и легендарният треньор на Ботев от миналото Иван Занев – Заната, който поднесе и цветя на паметника.

Словото за делото и живота на великия българин бе произнесено от доц. д-р Тодор Радев – преподавател в Катедра „История и археология“ към Философско-историческия факултет на Пловдивски университет „Паисий Хилендарски“. Водещ бе Златко Павлов, който откри честването с рецитация на „Борба“ от Христо Ботев.

Областна администрация – Пловдив
email: press@pd.government.bg
тел: +359 32 605512

Skip to content https://www.livechatalternative.com/