Председателят на Народното събрание Цвета Караянчева и заместник-областният управител Димитър Керин присъстваха на тържественото отбелязване на 143 години Първи градски съвет в Карлово

С приемане на почетен караул от 61-ва Стрямска механизирана бригада от председателя на 44-то Народно събрание Цвета Караянчева, на площад „Васил Левски“ в Карлово започна тържественото отбелязване на 143 години от избора на първия в страната Градски съвет.

След преминаване в тържествен марш, председателят на Народното събрание, кметът на община Карлово д-р Емил Кабаиванов, народните представители генерал Константин Попов – председател на Парламентарната комисия по отбрана, Борис Ячев – председател на Комисията за борба с корупцията, конфликт на интереси и парламентарна етика, Красимир Ципов, Данка Зидарова-Люртова и Веска Ненчева, председателят на Общинския съвет Доньо Тодоров, заместник-областният управител на Пловдивска област Димитър Керин, командирът на 61-ва Стрямска механизирана бригада – бригаден генерал Деян Дешков, общински съветници и общественици положиха цветя пред паметника на Васил Левски.

Водосвет за здраве и благополучие на Карлово и неговите жители в храм „Свети Николай“ отслужи Негово Високоблагоговейнство отец Марко Тодоров – архиерейски наместник на Карловската духовна околия.

Пред паметната плоча на храма слово-ретроспекция за случилото преди и по време на избора на Първия градски съвет, произнесе Калина Несторова – уредник в Исторически музей – Карлово.

Цветя бяха положени и пред паметната плоча на дома на Васил Караиванов – първият демократично избран кмет на града.

Шествието, водено от военния духов оркестър на 61-ва Стрямска механизирана бригада, стигна до паметната плоча на Васил Караиванов на сградата на Община Карлово. Положени бяха венци от името на държавни и общински институции. За живота и дейността на В. Караиванов припомни неговият правнук Стефан Караиванов.

На тържественото заседание на Общинския съвет в зала „Васил Караиванов“ исторически обзор на събитията от началото на януари 1878 година в Карлово направи Мария Деянова – директор на Историческия музей в града.

Областна администрация – Пловдив
email: press@pd.government.bg
тел: +359 32 605512

@ven10

© Областна администрация Пловдив 2012-2017

https://www.livechatalternative.com/