Акцент, Новини

Пътят до Лилково ще бъде ремонтиран, хората отлагат протестите

Осигурени са средства за реконструкция на пътя до с. Лилково, община Родопи, в участъка от републиканската пътна мрежа, който е след разклона за с. Бойково до Брезовица. Това стана ясно след проведен разговор на областния управител Дани Каназирева със  зам.-министъра на МРРБ Николай Нанков и  председателят на Управителния съвет на Агенция „Пътна инфаструктура“ Георги Терзийски. 

Новината бе съобщена днес по време на срещата с представители на гражданските сдружения „Заедно за Лилково“ и  „За Ситово“, които в началото на годината за пореден път сигнализираха институциите за дългогодишния проблем с пътя и декларираха готовност за протести.

Областният управител увери присъстващите, че в момента, в който метеорологичните условия позволят ще започне реконструкцията на пътя.

„Ще бъдат изцяло ремонтирани 9 км., където в момента липсва асфалтова настилка. Предвижда се възстановяване на трошено-каменната настилка, полагане на асфалт, възстановяване на канавки и водостоци и ако е необходимо ще бъдат направени нови подпорни стени, обясни Каназирева.

Тя обясни, че след постъпилите сигнали в Областна администрация от двете сдружения, е било изпратено писмо на 21 януари т.г. до ресорното министерство и АПИ, в което се е акцентирало, че пътят осигурява единствената връзка на жителите на четири планински населени места, по който се движат и автобуси от областната транспортна схема – до с. Ситово и с. Лилково, но участъкът е в изключително лошо състояние и крие риск от инциденти. Реакцията от страна на държавата  е решението за спешния цялостен ремонт на опасния път и осигурените средства за това.

След срещата от двата инициативни комитета заявиха, че отлагат насрочените протести за тази събота и се надяват обещаното от държавните институции да бъде спазено.

Областна администрация – Пловдив
email: press@pd.government.bg
тел: +359 32 605512

Skip to content https://www.livechatalternative.com/