Акцент, Новини

Забранява се посещението на непълнолетни без придружител в заведения, учениците от 5 до 12 клас онлайн

Всички ученици от пети до дванадесети клас в учебните завадения на територията на област Пловдив преминават на дистанционно обучение за две седмици от 15 март. Това реши на свое заседание Областният кризисен щаб след като обсъди епидемичната ситуация и заболеваемостта от ковид през последните дни.

С друго решение се забранява посещението на малолетни или непълнолетни лица без придружител  в заведенията за хранене и развлечения. Същевременно продължава да е в сила и изискването, малолетни и непълнолетни лица да посещават  търговските центрове, включително търговски центрове тип МОЛ, също само с придружител.

От Щаба припомнят, че е в сила и изискването управителите на хранителни и нехранителни магазини да създадат организация за спазване на действащите противоепидемични мерки, в това число осигуряване на дистанция между лицата и контрол на броя на клиентите в съответния обект, съобразно определения брой посетители с решения на Областен кризисен щаб.

Възлага се на  кметовете на общини и съответните Общински кризисни щабове контрола при провеждане на масови мероприятия, както и съгласуването им с Областния кризисен щаб.

Още от днес ще има полиция пред всички търговски обекти  и контролът ще бъде стриктен.

Продължава ваксинацията в Пловдив и областта като вече над 25 хиляди души са ваксинирани. Вече има мобилни екипи в Карлово и Сопот, където е най-сериозно положението със заболеваемостта.

Областна администрация – Пловдив
Връзки с обществеността
email: press@pd.government.bg
моб. +359 886 223 337
тел: +359 32 605568
+359 32 605512

Skip to content https://www.livechatalternative.com/