Акцент, Новини

Атанас Ташков участва в откриването на ежегодната среща на бизнеса в Пловдив и региона

Заместник областният управител Атанас Ташков се включи в откриващият панел на ежегодния форум „Среща на бизнеса в Пловдив и региона“. Той се организира от в-к „Капитал“ и Община Пловдив и е част от проекта „Капитал градове“.

Срещата тази година се провежда в Хотел DoubleTree by Hilton. Сред участниците бяха заместник-кметът на Пловдив с ресор „Дигитализация, европейски проекти и бизнес развитие“ Владимир Темелков, кметът на район „Централен“ Георги Стаменов, основателят и изпълнителен директор на „Тракия икономическа зона“ Пламен Панчев, представители на фирми, банки и местни предприятия. Сред панелистите бе и дългогодишният заместник-кмет на община Пловдив Стефан Стоянов, който е един от създателите на форума.

Сред темите, които се обсъдиха бяха програмата и проектите на новата местна власт за решаване на основните проблеми на Пловдив, бъдещето на индустрията в региона, възможностите да се засили развитието на агробизнеса, както и пътят към е-транспорт и е-услуги в Пловдив.

Акцент бе поставен на усилията на компаниите да намаляват въглеродните емисии от своята дейност. Обяснено бе какво е „зелен кредитен рейтинг” и защо той ще е все по-важен при получаването на външно финансиране. В центъра на дискусията бе децентрализацията и бъдещето на общинските бюджети. Специално внимание беше отделено на взаимодействието между новата градска власт и гражданските сдружения.

Областна администрация – Пловдив
Връзки с обществеността
email: press@pd.government.bg
моб. +359 886 223 337
тел: +359 32 605568
+359 32 605512

Skip to content https://www.livechatalternative.com/