Акцент, Новини

Областният управител се срещна с представители на КТ „Подкрепа“

Областният управител Ангел Стоев декларира, че Съветът за социално сътрудничество и Съветът за безопасни условия на труд ще заработят отново на областно ниво. Това стана ясно на среща с председателя и заместник-председателя на местния Синдикален регионален съюз на КТ „Подкрепа“  – Атанас Кръстев и Христо Даскалов.

Атанас Кръстев очерта важните проблеми пред синдиката в ситуацията на пандемия и запозна областния управител с постигнатото до момента.

Той постави въпроса дали условията на труд при работа от вкъщи са подходящи за трудещите се при положение, че те не са инспектирани от служба по трудова медицина. Г-н Кръстев изказа своето задоволство, че МБАЛ „Св. Мина“ не е превърната в Ковид болница и сподели своето виждане, че е крайно време да бъде възстановена бившата Белодробна болница, така че тя да поеме лечението на заболелите от коронавирус. Синдикалистите предлагат да се улесни ваксинирането на работниците като се създаде организация за мобилни ваксинационни екипи, които да обслужват желаещите на работното им място, така че да не се налага да отсъстват от работа.

„Моето принципно разбиране е, че най-важни са хората, съответно техните проблеми и действията за разрешаването им. Няма по-важно от това в едно управление. Напълно съм съгласен, че дейността на Съвета за социално сътрудничество и Съвета за безопасни условия на труд е от голямо значение, затова съм категоричен, че те ще заработят отново на областно ниво“ – заяви областният управител Ангел Стоев.

Областна администрация – Пловдив
Връзки с обществеността
email: press@pd.government.bg
моб. +359 886 223 337
тел: +359 32 605568
+359 32 605512

Skip to content https://www.livechatalternative.com/