Акцент, Новини

Ангел Стоев поиска всички сигнали за нередности около вота да бъдат докладвани веднага в ръководството на ОД на МВР – Пловдив и прокуратурата

Мерки за обезпечаване на честни избори набелязаха в съвместна работна среща ръководствата на Областна администрация и ОД на МВР – Пловдив, в която взеха участие и началниците на РПУ.

„Всички сигнали за нередности, свързани с опорочаване на вота, веднага да бъдат докладвани в ръководството на ОД на МВР – Пловдив и прокуратурата“ – категоричен бе областният управител Ангел Стоев.

Заместник директорът на ОД на МВР комисар Петър Тодоров очерта важни проблеми в организацията, които са наблюдавали по време на предишните избори и са затруднили работата на секционните избирателни комисии и органите на реда. Според него е необходимо да се изготви гъвкав график при получаването и доставката на изборните книжа и машините за гласуване. Другият важен момент, на който трябва да се обърне сериозно внимание, е транспортът – да се ангажират достатъчно автомобили и да се организира последователност на превоза към районните избирателни комисии с готовите протоколи в края на изборния ден.

На срещата стана ясно, че ще бъдат спазени всички противоепидемични мерки, според указанията на РЗИ. Ще се търси съдействие от БЧК за осигуряване на медицинска помощ, при необходимост, в палатите, където ще се обработват протоколите.

Областна администрация – Пловдив
Връзки с обществеността
email: press@pd.government.bg
моб. +359 886 223 337
тел: +359 32 605568
+359 32 605512

Skip to content https://www.livechatalternative.com/