Акцент, Новини

Областният управител обсъди с директора на РЗИ епидемичната обстановка

Епидемичната обстановка във връзка с Ковид-19 бе обсъдена на среща между областния управител Ангел Стоев и директора на РЗИ д-р Ваня Танчева-Манчева. Беше постигнато съгласие, че поради затихване на пандемията Областният кризисен щаб ще преустанови активната си работа.

На срещата бе коментирана и координацията по отношение на поставяне на ваксини срещу Ковид-19 на членовете на РИК-16 и РИК- 17 и съответните СИК във връзка с предстоящите избори на 11 юли.

Необходимо е да се изготвят списъци на всички, които ще участват в изборния процес и желаят да се имунизират. „Има ваксина, призоваваме хората да се ваксинират, като, разбира се, се спазва правото на лична воля“, заяви областният управител. РЗИ ще поеме логистиката. Д-р Танчева-Манчева подчерта, че Пловдив-област е на първо място по имунизации срещу Ковид-19 в страната. До края на седмицата ваксина с първа игла ще имат 120 000 души.

Областният управител и директорът на РЗИ се договориха да се обърне внимание на правилните противоепидемични мерки в помещенията, както и на дезинфекцията на екраните на машините за гласуване. РЗИ пое ангажимент да направи проверка непосредствено преди деня на вота дали всичко е спазено, и ако има грешки –  да се отстранят.

Областна администрация – Пловдив
Връзки с обществеността
email: press@pd.government.bg
моб. +359 886 223 337
тел: +359 32 605568
+359 32 605512

Skip to content https://www.livechatalternative.com/