Акцент, Новини

Последна среща с целия състав на 16 РИК преди изборите

Областна администрация се е съобразила с всички искания, отправени от 16 РИК, във връзка с организацията на работния процес за изборите. Осигурена е дезинфекция на палатите в Панаира, в съответствие с указанията на РЗИ. Всички членове на СИК, които предават протоколите, ще получат по една бутилка минерална вода. Договорени са щандове за храна и напитки.

Според последните изменения на Изборния кодекс няма задължително видеонаблюдение на работата в РИК при приемането и обработката на протоколите. Тъй като панаирните палати са оборудвани с камери, при нужда могат да бъдат изискани записите.

Председателят на 16 РИК Спас Шуманов днес постави пред областния управител още три искания. Първите две са свързани с изборния ден. Областна администрация да осигури още три компютъра, тъй като от Община Пловдив до момента не са откликнали на молбата им. Другото искане е за двадесет монитора за контролните пунктове.  От 16 РИК пожелаха да ползват мултимедия в дните на обучения на Секционните избирателни комисии.

От областната управа увериха, че ще има информационни бележки в палатите за часовете на извършена дезинфекция, както и указателни табла за спазване на антиковид мерките.

Областна администрация – Пловдив
Връзки с обществеността
email: press@pd.government.bg
моб. +359 886 223 337
тел: +359 32 605568
+359 32 605512

Skip to content https://www.livechatalternative.com/