Акцент, Новини

БЧК  отличи Ангел Стоев с медал за заслуги

Областният управител на област Пловдив Ангел Стоев беше отличен с медал за заслуги на Българския червен кръст на официална церемония по случай Международния ден на Червения кръст и Червения полумесец. На нея председателят  на Областната организация на БЧК-Пловдив – д-р Петрония Карамитрева,  и директорът на Секретариата на Областния съвет на БЧК – Пловдив Таня Георгиева наградиха също доброволци, активисти и служители.

„Връчвам този медал за „Заслужил деятел на БЧК“ на г-н Ангел Стоев за активната му подкрепа на дейността на БЧК през годините. През тази година работихме изключително усилено заедно във връзка с катастрофалното наводнение в карловските села и благодарение на успешната му координация между местната и държавната власт  успяхме адекватно и навременно да помогнем на засегнатите хора и да стигнем до всеки един от тях“, заяви по време на церемонията д-р Карамитева. Освен това тя даде и много висока оценка за работата на областна администрация в подкрепата на бежанците от Украйна, както и дългогодишния му личен принос в дарителските кампании на БЧК. 

С благодарствени дипломи бяха отличени и всички кметове на засегнатите карловски села – на Трилистник Мирчо Петров, на Богдан Христо Иванов и на Каравелово Славка Червенкова. Сребърен медал за заслуги получи и зам.-кметът на Карлово Антон Минев. В качеството си на председател на БЧК Карлово работи активно за развитието  на местната организация,  подкрепя младежкия клуб и е на първа линия при подпомагане на пострадалите от наводненията в Община Карлово.

„Червеният кръст е там, където има нужда. Вече 23 години това е домът на Червения кръст в Пловдив и съм горда, че той е винаги е отворен и над 1 милион човека са преминали през него”, каза директорът на Български червен кръст-Пловдив Таня Георгиева.

„Идеите на Жан Анри Дюнан, създателят на Международното червенокръстко движение, за солидарност, взаимопомощ и за грижа към всички страдащи, ни обединяват и днес и ни помагат да  изграждаме по-хуманни и социално ангажирани общности“, заяви д-р Карамитрева. 

Със златен медал беше отличен дългогодишния активист на БЧК, международен съдия, инструктор и спасител, председател на Дружеството на специалистите по водно спасяване Велислав Цеков.

Медал за заслуги получи и Веска Аджемян – служител на Секретариата на Областен съвет на БЧК – Пловдив повече от 25 години, през които е работила активно за осъществяване на социални и хуманитарни програми на БЧК.

Звание „Заслужил деятел на БЧК“ беше присъдено и на Петър Аджеларов – доброволец на БЧК – Пловдив от 20 години.

Звание „Отличник на БЧК“ беше присъдено на Таня  Малакова, Амелия Делчева, Стефан Тропчев, Светлана Нешева Нешева-Топалова, Наташа Брайчева, Катя Енкина, Росица Гаврилска, Тотка Георгиева, Стоянка Димитрова, Николина Банева, Красимира Константинова. 

Званието “Млад отличник на БЧК” беше присъдено на доброволците Лияна Стоянова, Дани Христева, Езел Хачърназ, Георги Гануков, Христина Иванова, Кирил Константинов, Трифон Илиев, Росен Разпопов, Джан Хюсеин, Никола Манолов, Тайлян Митев.

Над 14 милиона доброволци, обединени в 190 национални дружества на 7 континента, са на предната линия в борбата с разрушенията и щетите от природни бедствия, войни, епидемии и пандемия, глад. За всички тях основна ценност е човешкото здраве, живот, благополучие, помощ и подкрепа към страдащите, без дискриминация.

В нашата страна доброволците на Български Червен кръст са над 12 000. Те ръководят действията си съобразно седемте основни принципа на червенокръсткото движение: хуманност, безпристрастност, неутралност, независимост, доброволност, единство, универсалност.

Вижте кратко видео за усилията на БЧК-Пловдив в подкрепа на Карловските села след наводенията

Skip to content https://www.livechatalternative.com/