Акцент, Новини

Ангел Стоев се включи в тържествата, посветени на Съединението

Областният управител Ангел Стоев се включи в тържествата в Пловдив и областта, посветени на 136 годишнина от Съединението на Княжество България и Източна Румелия.

В град Съединение той посрещна президента Румен Радев и заедно поднесоха цветя пред паметника в центъра на града. След това разгледаха експозицията на оръжия, изнесена на открито пред Градския исторически музей. Те посетиха и църквата „Св. Атанасий“, където запалиха свещ.

Тържествената програма продължи с литийно шествие и тържествен марш на мажоретки ,под звуците на военния духов оркестър. Възстановката на събитията от есента на 1885 г събра на площада хиляди граждани и гости на града, а военният ритуал на тържествената заря-проверка беше кулминацията на честванията.

В деня на Съединението, областният управител придружи президента Румен Радев на срещите му с жителите на Раковски и Белозем, както и с представители на бизнеса в Центъра за професионално обучение „Тракия“ в Индустриална зона Раковски, част от Тракия икономическа зона.

Вечерта, Ангел Стоев бе сред официалните лица на тържествата пред паметника на Съединението в Пловдив. 

Областна администрация – Пловдив
Връзки с обществеността
email: press@pd.government.bg
моб. +359 886 223 337
тел: +359 32 605568
+359 32 605512

Skip to content https://www.livechatalternative.com/