Акцент, Новини

Областният управител се срещна с италианския посланик Н. Пр. Джузепина Дзара

Областният управител на област Пловдив Ангел Стоев посрещна извънредния и пълномощен посланик на Република Италия в Република България Нейно Превъзходителство Джузепина Дзара. На срещата присъстваха почетният консул на Република Италия в Пловдив Джузепе Де Франческо, заместник областният управител Даниела Николова и Маргарита Вранкова от отдел Координация и европейска интеграция на Областната администрация.

„Вие познавате Пловдив и Пловдивска област. Тук е съсредоточен 10% от икономическия и научен потенциал на страната“ – каза във встъпителните си думи Ангел Стоев. „На територията на областта има голямо присъствие на италиански фирми и се надяваме добрите бизнес отношения между България и Италия да продължат да се развиват“ – допълни той.

От своя страна Н. Пр.  Джузепина Дзара подчерта, че срещите с регионални авторитети са от особена важност, защото така се подпомага културното, икономическо и обществено развитие между държавите.

На срещата бяха обсъдени икономическите и геополитически отношения между двете страни и перспективите за по-нататъшно добро взаимно сътрудничество.

В края на посещението Ангел Стоев връчи плакет на Областната администрация, а от своя страна  г-жа Дзара му подари фотоалбум с фотоси от Италия.

Областна администрация – Пловдив
Връзки с обществеността
email: press@pd.government.bg
моб. +359 886 223 337
тел: +359 32 605568
+359 32 605512

Skip to content https://www.livechatalternative.com/