Акцент, Новини

Областният управител се срещна с посланика на Израел в България Н. Пр. Йорам Елрон

Областният управител на област Пловдив Ангел Стоев се срещна с посланика на Израел в България Н. Пр. Йорам Елрон. На срещата присъства и Маргарита Вранкова, началник отдел „Координация и европейска интеграция“ на Областната администрация.

По време на разговорите бяха обсъдени важни теми и аспекти от двустранните отношения между България и Израел, касаещи Пловдив и региона.

Н. Пр. Йорам Елрон изрази готовност да съдейства по предоставянето на експертиза, технологии и ноухау по отношение на пестене на водата – един от най-важните ресурси на планетата.

Ангел Стоев и Н. Пр. Йорам Елрон изразиха надежда, след отминаване на корона  кризата, да се възстанови туризмът между двете страни. За миналата година туристите от Израел в България са били 50 000, за сравнение с 2019 година те са наброявали около 250 000 човека.

В края на посещението бяха разменени подаръци. Н. Пр. Йорам Елрон подари на областния управител вино и книги. От своя страна Ангел Стоев му връчи плакет на Областна администрация Пловдив.

Областна администрация – Пловдив
Връзки с обществеността
email: press@pd.government.bg
моб. +359 886 223 337
тел: +359 32 605568
+359 32 605512

Skip to content https://www.livechatalternative.com/