Акцент, Новини

Областният управител се срещна с кмета на Пловдив Здравко Димитров

Двамата обсъдиха подготовката на парламентарните избори, почистването на р. Марица и успешното финализиране на новия ОУП на Пловдив

Община Пловдив ще съдейства с всичко необходимо за подготовката и нормалното протичане на изборния процес. Това стана ясно след среща на областния управител на област Пловдив Ангел Стоев с кмета на Пловдив Здравко Димитров.

Общината ще осигури отново помещения за 16 РИК – Пловдив град, чийто състав се очаква да бъде определен от ЦИК до края на тази седмица. Ангажира се също да помогне с техника за разтоварване на машините за гласуване, както и с всичко допълнително необходимо.

Областният управител коментира с кмета Здравко Димитров и опасенията на „Бизнеса за Пловдив“ за състоянието на коритото на река Марица на територията на областта и града. „Като областен управител ще предприема конкретни стъпки за почистване на реката, в частта, ангажимент на държавата, но е необходимо да синхронизираме действията си с Община Пловдив, за да не се стигне до опасност от високи води в рамките на града“, заяви Ангел Стоев. Здравко Димитров заяви, че Община Пловдив е наясно с проблема и също работи за неговото решаване. Той припомни, че в началото на 2021 г. общината стартира директна процедура по възлагане на цялостното почистване на коритото и укрепване на подпорните стени, където те са компрометирани, но процедурата бе прекратена. „Целта ни беше да направим обективно пазарно проучване за стойността на дейностите и изготвяне на технически инвестиционен проект“, коментира кметът. В момента върви обществена поръчка за обследване и проектиране. Общата дължина на речното корито, което ще бъде обследвано, е 13 км.

Във връзка с финализирането и окончателното приемане на новия Общ устройствен план на Община Пловдив, областният управител пое ангажимент да съдейства за ускоряване хода по придвижване на документацията през всички регионални държавни институции и министерства.

На финала на срещата кметът Здравко Димитров използва възможността да покани лично областния управител на тържествата по случай Съединението на Княжество България и Източна Румелия и Празник на града – 6-ти септември и да обсъди с него хода на подготовката им.

Областна администрация – Пловдив
Връзки с обществеността
email: press@pd.government.bg
моб. +359 886 223 337
тел: +359 32 605568
+359 32 605512

Skip to content https://www.livechatalternative.com/