Кампании

ДА ПОМОГНЕМ НА ТУРЦИЯ И СИРИЯ

БЧК СТАРТИРА КАМПАНИЯ ЗА МАТЕРИАЛНИ ДАРЕНИЯ В ПОМОЩ НА ПОСТРАДАЛИТЕ ОТ ЗЕМЕТРЕСЕНИЕТО В ТУРЦИЯ И СИРИЯ

Българският Червен кръст обявява кампания за набиране на материални дарения в помощ на пострадалите от опустошителното земетресение в Турция и Сирия на 6 февруари 2023г.

В момента най-неотложни са нуждите от:

  •  нови топли детски, дамски и мъжки дрехи и обувки;
  •  ново спално бельо;
  •  Нови топли завивки;
  •  хигиенни материали (за лична хигиена).

На този етап това са необходимите материали. Информацията за тях се обновява всеки ден на сайта на БЧК www.redcross.bg се обновява информацията за необходимите материални дарения.

БЧК се обръща с молба за съпричастност и към българските фирми-производители, като ги призовава да подкрепят кампанията, както с изброените по-горе артикули от първа необходимост, така и според възможностите си със: семейни палатки, отоплителни уреди за палатки, фенери и батерии.

Даренията за Пловдив и областта се приемат в сградата на БЧК-Пловдив, адрес: 4000 Пловдив, ул. „Стойчо Мушанов“ № 48, всеки ден  от 09:00 ч. до 16:00 ч. Ако имате въпроси, можете да се обърнете към откритата линия на тел. 0800 180 54.

Всички дарения ще бъдат директно транспортирани за пострадалите райони и следва да отговарят на санитарно-хигиенните изисквания.

Българският Червен кръст откри и специална банкова сметка в лева за набиране на финансови средства в помощ на пострадалото население в Турция и Сирия:

IBAN: BG64UNCR76301078660913

За пострадалите от земетресението в Турция и Сирия

Можете да подкрепите кампанията на БЧК и с SMS на стойност 1 лв. на кратък номер 1466 към всички мобилни оператори.

Последна редакция на 10 февруари, 2023 в 10:23

Skip to content https://www.livechatalternative.com/