Новини

Заместник-областният управител г-н Георги Пилев участва в първата копка на нов завод

С официална церемония днес, един от световните лидери в производството на осветление OSRAM, отбеляза стартирането на строителните работи по изграждане на първото си производствено звено в България. Министърът на икономиката Божидар Лукарски направи символична „първа копка“, заедно с г-н Геерт ван дер Меер – управител и старши вицепрезидент на Бизнес звено „Дигитални Системи“, г-н Маркус Зигнер, вицепрезидент „Производство“ и Снабдяване на Бизнес звено „Дигитални Системи“ и Управител на ОСРАМ Лайтинг ЕООД, г-н Георги Пилев – заместник -областен управител на област Пловдив и кмета на града Иван Тотев.

„Изключително сме щастливи да обявим инвестицията си в България. Вярваме, че Пловдив е най-правилното място за нашето ново производствено звено и с нетърпение очакваме то да заработи ефективно.“, заяви г-н Геерт ван дер Меер по време на официалната церемония.

„За нас тази инвестиция е доказателство за успешното сътрудничество между местна и централна власт и за общите ни усилия да превърнем страната в конкурентна инвестиционна дестинация. Вярвам, че този проект ще е полезен не само за региона на Пловдив, но и за страната и за българската икономика като цяло.“, сподели министър Лукарски.

Заместник-областният управител г-н Пилев, поздрави вицепрезидентите на OSRAM , за възможностите чрез този проект да се открият 900 нови работни места и им пожела нови пазари и успех в начинанието.

Последна редакция на 11 юли, 2016 в 16:00

Skip to content https://www.livechatalternative.com/