Новини

Пловдивската 68-ма бригада Специални сили вече е самостоятелна част от армията

С тържествена церемония днес, 01.02, 68-ма бригада „Специални сили“ отбеляза, че  е отделна част от Българската армия. Военните от пловдивското формирование вече ще  са пряко подчинени на Началника на отбраната.

Това става след приетите от Народното събрание промени, публикувани в Държавен вестник от 09.12.2016г., в Закона за отбраната и въоръжените сили.

“Преподчиняването на 68-ма бригада „Специални сили“ на Началника на отбраната не е просто административен акт, а отговор на държавното и висшето военно ръководство към променящата се среда на сигурност”, заяви изпълняващият длъжността началник на отбраната вицеадмирал Емил Ефтимов по време на тържествената церемония.

 Командирът на 68-ма бригада „Специални сили“ бригаден генерал Явор Матеев благодари на последните двама министри и началници на отбраната, както и на всички генерали, офицери и държавни служители, които през последните две години са помогнали за реализацията на днешното обособяване на формированието.

На церемонията присъстваха заместник-министърът на отбраната Стефан Петров, изпълняващият длъжността началник на отбраната вицеадмирал Емил Ефтимов, Негово Високопреосвещенство Пловдивския митрополит Николай, главният секретар на Областна администрация-Пловдив Борислав Димов,   командирът на сухопътните войски генерал-майор Андрей Боцев, командири на военни формирования от Българската армия, председателят на Общинския съвет Савина Петкова, представители на местната  власт на Пловдив, стопански ръководители, бивши командири и ветерани от Специалните сили.

Тържественият ритуал завърши с молебен за здраве на личния състав и успех и просперитет на Специалните сили, отслужен от Пловдивския митрополит Николай и свещеници от  Пловдивската света митрополия.

Skip to content https://www.livechatalternative.com/