Акцент, Новини

Знеполският епископ Арсений освети сградата на Областна администрация Пловдив

Негово Преосвещенство пожела на областния управител, неговите заместници  и служителите сили за добри и справедливи дела

Тържествен водосвет за здраве и благополучие отслужи днес Негово Преосвещенство Знеполският епископ Арсений в Областна администрация Пловдив. В съслужение с архимандрит Максим и ставрофорен свещеноиконом Тодор Хаджиев той благослови областния управител д-р инж. Илия Зюмбилев, неговите заместници Димитър Добрев и Атанас Ташков и им пожела успех на всяко дело за благото на всички граждани на Пловдивска област. Негово Преосвещенство след това поръси със светена вода и всички служители на областна администрация.

„Откликнахме на поканата на уважаемия губернатор и на вас, служителите, за да се помолим на Господа за мир, здраве и благоденствие. Да изпросим божествената енергия на Светия Дух да зареди всички вас със сили, за да можете всеотдайно, с мир и любов, с постоянство и духовност, да служите на своя народ и да изпълнявате служебните си задължения“. С тези думи се обърна към присъстващите епископ Арсений и заяви, че в нашата хилядолетна история има много достойни българи, чийто пример на вяра, родолюбие и себежертва могат да бъдат следвани.

Според него през последните години прокламираната безотговорност, се превръща в сила, която разрушава цялото ни общество, а най-тежко се отразява на душите на младите хора. „Днес е най-трудно да бъдеш просто човек – адекватен, порядъчен, честен, нравствен и отговорен. Затова нека да обединим усилията си и чрез блага дума и отношение, да бъдем пример на доброто, на истината и на правдата“, призова още Негово Преосвещенство.

В края на тържествения водосвет епископ Арсений подари на областния управител икона на Исус Христос с пожелание да му дава сили в трудните дни и важните управленски решения.

Областна администрация – Пловдив
Връзки с обществеността
email: press@pd.government.bg
моб. +359 886 223 337
тел: +359 32 605568
+359 32 605512

Skip to content https://www.livechatalternative.com/