Акцент, Новини

Областният управител на Пловдив д-р инж. Илия Зюмбилевукрепи сътрудничеството ни с Валенсия

Областният управител на Пловдив д-р инж. Илия Зюмбилев се завърна от своето успешно посещение в Испания, насочено към задълбочаване на икономическите и културни отношения между Аликанте и Пловдив.

Д-р Зюмбилев, заедно с делегация от 42 представители на местните власти и общинска администрация, бе поканен в провинция Аликанте с подкрепата на Българския икономически форум. Целта на срещите беше да се обсъдят възможности за сътрудничество в области като инфраструктура, управление на индустриални зони и бизнес паркове, както и въпроси свързани с екологичната устойчивост.

Срещата с председателя на Съвета на провинция Аликанте Антонио Перес се отбеляза с продуктивни разговори и изразена взаимна подкрепа за допълнително развитие на връзките между България и Испания. И двете страни изразиха интерес за изграждане на по-тясно сътрудничество и бъдещи съвместни планове.

Областният управител инж. д-р Илия Зюмбилев отправи официална покана към Перес да посети града на тепетата, който потвърди, че още тази година с удоволствие ще върне визитацията, което ще представлява важна стъпка напред в нашите дипломатически отношения.

Срещата в Аликанте съвпада с 20-годишнината от членството на България в НАТО, което подчертава значението на солидарността и взаимопомощта между нашите страни.

“Горди сме да представяме нашата област като водещ център на икономическото развитие в България и сме убедени в потенциала на сътрудничеството между регионите за създаване на ползи за общностите ни. Следващите стъпки от съвместната дейност между двете държави ще бъдат насочени към конкретни и практически инициативи, които да продължат да укрепват нашите връзки и да допринесат за устойчивото развитие на двете страни общности”, сподели инж. Зюмбилев.

Областна администрация – Пловдив
Връзки с обществеността
email: press@pd.government.bg
моб. +359 886 223 337
тел: +359 32 605568
+359 32 605512

Skip to content https://www.livechatalternative.com/