Акцент, Инициативи, Новини

УМБАЛ “Свети Георги” с апел: Дарете кръв, запасите се изчерпват!

Апел за безвъзмездно даряване на кръв отправя екипът на Отделението по трансфузионна хематология към УМБАЛ “Свети Георги” ЕАД – Пловдив. Количествата, които в момента постъпват, са силно ограничени, тъй като по време на Коледните и Новогодишни празници броят на донори значително е намалял, а потокът от пациенти нараства.

„Кръвта е жизненоважен ресурс, който може да спаси много животи. В момента имаме неотложна нужда от всички кръвни групи, но най-вече от А+ и А-, затова молим както роднините на пациентите, така и всички съпричастни хора да се отзоват. С тяхна помощ и дарение ще помогнем на нуждаещите се и особено на спешните случаи, заяви началникът на отделението д-р Цвета Салабашева.

Всички здрави хора от 18 до 65-годишна възраст, които желаят да дарят кръв, може да го направят на бул. Пещерско шосе 66 в кабинет номер 6 от понеделник до петък от 8:00 до 14:00 часа, без предварително записан час. Както и в РЦТХ на бул. България 234Б от понеделник до неделя от 8:00 до 18:00 часа.

Кръвта е необходима в почти всички лечебни звена на най-голямата болница у нас, тъй като ежедневно се извършват множество операции, като много често се правят вливания на деца в отделението по детска онкохематология, припомни началникът на отделението.

Областна администрация – Пловдив
Връзки с обществеността
email: press@pd.government.bg
моб. +359 886 223 337
тел: +359 32 605568
+359 32 605512

Skip to content https://www.livechatalternative.com/