Акцент, Новини

ЕСО ЕАД стартира създаването на зарядни станции за електро автомобили в България

Днес в Областна администрация Пловдив се проведе среща между областния управител на Пловдив д-р инж. Илия Зюмбилев и изпълнителния директор на ЕСО ЕАД Ангелин Цачев, на която представители на Електроенергийния системен оператор споделиха предложенията  си за изграждане на зарядни станции за електроавтомобили с цел насърчаване на електротранспорта в страната.

„Целият проект трябва да обхване 250 зарядни станции, като на първо време ще се започне от големите градове, които вече са проявили интерес като Пловдив, Асеновград, Бургас, Варна, Русе, Разград, Шумен, Благоевград и др. Предвижда се създаването на 10-15 водородни зарядни  станции за автобусния и тежкотоварния транспорт. “- заяви г-н Цачев.

Перспективата е електротранспорта да се развива и за градския автобусен транспорт. Проектът цели до до 2030 г. да се увеличи обхвата на електромобилите до 200 000.  

Областният управител на Пловдив изрази подкрепата си за иновативната и въглеродно неутрална идея. Предстои среща с кметовете на Общините в област Пловдив за започване на процедурата.

Областна администрация – Пловдив
Връзки с обществеността
email: press@pd.government.bg
моб. +359 886 223 337
тел: +359 32 605568
+359 32 605512

Skip to content https://www.livechatalternative.com/