Акцент, Новини, Обръщения

Поздравление на областния управител на област Пловдив д-р инж. Илия Зюмбилев по случай Националния празник на Република България – 3 март

СКЪПИ СЪНАРОДНИЦИ,
УВАЖАЕМИ ЖИТЕЛИ НА ОБЛАСТ ПЛОВДИВ,

3 март е паметна дата в историята на българския народ. България отбелязва своя Национален празник, посветен на Освобождението от османско иго преди 146 години. Този ден е символ на смелостта, решителността и жертвеността на хората, отдали своите животи за свободата и независимостта на нашата страна.

Освободителната Руско-турска война завършва с подписването на Санстефанския мирен договор, като България заявява своята автономия и поставя началото на Третата българска държава. Героичните усилия и жертвите, направени през далечната 1878г., са оформили бъдещето на нашия народ и определили пътя към свободата. Разрешен е проблемът с легитимността на българската държавност и е утвърден суверенитетът на България.

С дълбока признателност и уважение към героите, които са се борили и жертвали за нашата свобода, днес честваме техния подвиг. Техните действия ни насърчават да продължаваме да събуждаме националния си дух и да се стремим към по-добро бъдеще.

Пътят на свободата е дълъг и славен – хайдушките чети, революционните комитети на Апостола на свободата – Васил Левски, саможертвата на Ботевата чета, Априлското въстание. Хиляди български синове умират за единствения идеал – свобода или смърт в името на България.

Нека съхраним светлия пример на героите, дали живота си за Освобождението на България, и винаги да носим в себе си чувството за достойнство и почит пред родината.

ПОКЛОН ПРЕД ПАМЕТТА НА ГЕРОИТЕ!

ЧЕСТИТ НАЦИОНАЛЕН ПРАЗНИК!

Д-р инж. Илия Зюмбилев
Областен управител на област Пловдив

Skip to content https://www.livechatalternative.com/